FYRO BINCHOTAN STYLE

Driver man restaurant med kullgrill er dette kullet man skal ha, det er ikke uten grunn til at fler og fler Michelin restauranter går over til denne type kull. 

Kullet er designet for å etterligne egenskapene til binchotan, som er kjent for å være verdens dyreste kull.
Det brukes for det meste i japansk matlaging med Yakatori griller. Prisnivået til Binchotan gjør at det har vært forbeholdt noen svært få
feinschmeckere å bruke.

Prisen er det eneste som ikke etterlignes i extruder kullet og  listen med fordeler er lang!


  • Ingen røyk 
  • Ingen lukt
  • Ingen gnist = mindre brannfare
  • Minimalt med flammer
  • Svært lite aske
  • Brenner 3 ganger så lenge som vanlig grillkull
  • Sjeldnere behov for å fylle på mer kull
  • Kostnadseffektivt
  • Jevn og stabil varme
  • Plassbesparende
  • Kan slukkes og tennes igjen
  • Fungerer i alle typer griller
  • Bærekraftig produsert


Pris er jo avgjørende for de fleste bedrifter, dette produktet har høy kg pris sett opp mot vanlig kull, men 4kg av vårt extruder kull tilsvarer ca 13kg vanlig kull, på den måten blir det svært kostnadseffektivt.

Det er ikke ukjent at vanlig grillkull vil gi en ujevnt varme over grillflaten, alle kulle bitene er forskjellige og noen brenner varmere en andre biter. Extruder kullet er alle bitene uniforme, det avgir en jevn varme over hele overflaten slik kan du fin tune grillen din.

Flere restaurantbranner skylles gnist fra kullgrill som har satt fyr på ventilasjonen, kullet vårt avgir ingen gnist og er betydelig mer brannsikkert en tradisjonelt kull.


Kullet er bærekraftig produsert av frukttrær fra plantasjer, når frukten er høstet skal trærne trimmes og dette brukes til å produsere kull, på denne måten er vi trygge på at ingen trær fra skog er felt.

Pit masters tips: Legg kullet lagvis i 2-3 lag, dette vil gi en jevnere og  mye kraftigere vertikalvarme enn et enkelt lag.