Korean Style Sticky Ribs

Fremgangsmåte:

Lag Korean BBQ wet rub:
- 1dl Søt soyasaus (Kecap manis) Eller soyasaus med mindre salt.

- 2 ss Honning

- 1 ss Sesam Olje

- 2 ss Rød Chili Paste (Sambal oelek feks) 

- 1/2 finhakket løk

- 4-5 Feed fin hakket hvitløk

- 1-2 ss Finhakket ingefær 

- 2 ss Vårløk

- 1 ts Chili flakes

Til kjøttet:
Salt
Pepper
Brunt sukker


Gjør klar ribsa

Du trenger noen skikkelig tykke ribs, helst St.Louis cut, men Babyback fra Biffen.no er kjøttfulle nok til at de også blir knallbra.

Fjern membranen på baksiden av ribsa, trim vekk slintrer og evt ett ben i hver ende for og få litt jevnere ribs.

Kryddre ribsa lett med salt, pepper og ha på godt med brunt sukker på begge sider.

Legg kjøttet i en stor pose, gjerne dobbel så det ikke blir lekkasje, tøm wet rub over og sørg for at hele kjøttet er dekket.

La det marinere i kjøleskapet i 6-8 timer. 


Mens kjøttet marinerer, kan du lage BBQ sausen.

Korean BBQ Sauce
- 2 ss Smør
- 1/2 finhakket løk.
- 4 Feed fin hakket hvitløk

- 1 dl søt soya saus (Kecap manis) Eller soyasaus med mindre salt.
- 2 ss rødvinseddik

- 2 ss Rød Chili Paste (Sambal oelek feks) 

- 2 ts Sesam Olje

- 1 dl brunsukker

- 0,5dl vann

- 1 ts Vårløk

- 1-2 ss Finhakket ingefær 

- 1 ts Chili flakes

- 1 st sort pepper

- 2 SS maizena blandet i vann, til jevning

Ha litt smør i en kjel, ha i hvitløk og løk og la det frese på medium varme til de er myke og blanke.

Tilsett resten av ingrediensene untatt maizena blandingen, denne tilsetter du i det sausen begynner og koke, la det småkoke unde omrøring til sausen har saus konsistens.


Varm grillen til 105 grader. Har du en Traeger med supersmoke funksjon slår du på denne.
Legg ribsa på grillen og press dem litt sammen så kjøttet blir litt komprimert i mellom bena. Dette gjør at du får litt tykkere kjøtt mellom hvert ben.
Ca hvert 40min sprayer du ribsa med eplejuice. Kjøttet skal være fuktig, ikke vått. Dette gjør at kjøttet ikke tørker ut og så kjøttet trekker til seg mer røyk.

Når du har en kjernetemp på ca 65-75grader (ca 3-4timer), er det tid for å pakke kjøttet i folie. På denne typen ribs skal du ikke ha noe i folien.
(pakk slik at du kan åpne pakken igjen for og sjekke temp.)

Øk varmen på grillen til 125grader og legg kjøttet tilbake.
La kjøttet ligge på til du har en kjernetemperatur på 90grader. 

Åpne opp pakningen og snu kjøttet, la det ligge i kraften som er i folien.
Ha på bbq saus og legg tilbake på grillen, til du har 96 grader kjernetemperatur.
Det tar ca 15-20min for sausen å karamellisere seg.

Del opp ribsa og vend dem i sausen i fra folien.

Ferdig enjoy!!