Biffens Burgerbrød

Du trenger:

3,5dl lunket vann

7g tørr gjær

14g Sukker

525g hvetemel

7g salt

42g usaltet smør (romtemperert)

1 egg white

En skvett med melk.

40g sesamfrø


Fremgangsmåte:


Bland gjær og temperert vann, la det stå og godgjøre seg i 10minutter.

Ha mel, sukker og salt i bollen til en kjøkkenmaskin, tilsett "gjær vannet"
Bruk eltekrok og elt deigen til den er glatt og elastisk.

Tilsett smøret litt og litt og elt videre til det er godt innblandet i deigen.

Ta deigen ut på benken og form den til en ball. Ha deigen så over i en smurt bolle og dekk til med plastfilm.

La deigen heve i ca 1-1.5timer eller dobbel størrelse.

Slå så luften ut av deigen og ha den over på en lett melet benk, del deigen opp i 6 emner. (Ca 150gr pr emne)

Rull emnene i baller, så alle sider er glatte.

Form emnene slik du ønsker, avlange om det skal bli pølsebrød runde om det skal være hamburgerbrød.

Bland eggehvite og en skvett melk i en bolle, pensle toppen av emnene.

Ha sesamfrø på et fat og legg emnene oppi slik at sesamfrøene fester seg til emnene.

Hev i 30minutter.
Snitt toppen tvers over emnene med en skarp kniv.

Stek på 220grader 15-18minutter til gylden fin farge.