Barbacoa

Beef Cheek Taco's

Oksekjaker er noe av det beste som er når det er laget riktig! Jeg synes dette er noe av det nærmeste vi kommer ekte taco's slik de lages i mexico.

Kjaker er seige og trenger litt kjærlighet og nok tid for å bli bra, derfor røyker vi kjakene først for så å brassere dem lenge til de blir skikkelig møre.

Du trenger:
Oksekjaker 
alternativt kan du bruke høyrygg
Krydder
feks Meat Church Holy Cow, Meat Church Fajita Seasoning , Traeger Blackened Saskatchewan Rub eller du kan bruke vanlig taco krydder.
kjøtt kraft
jeg liker å bruke de små begerne med fond du chef, eller kraft på kartong fra jacobs.

Løk

Hvitløk
Koriander
Gode sauser
her passer Wild Fire Mango Habanero og Jalapeno hot sauce perfekt til! 
Street marked Tortillas fra Old El Paso


Fremgangsmåte:

Varm grillen til 105 grader og bruk supersmoke funksjon om du har.

Oksekjakene leveres ganske godt trimmet, men de har en hinne med "silverskinn". Fjern hinner og evt sener fra kjøttet.
Krydre kjøttet godt på alle sider.

Røyk kjakene i 2 - 2,5 timer, jeg liker å bruke Traeger Signatur eller Hickory pellets til dette.
Det kan være lurt og spraye kjøttet etter 1 time med kjøttkraft eller vann så de ikke tørker ut.

Videre skal kjøttet brasseres.

Sett temperaturen på grillen til 135 grader.

Del opp løk i grove skiver, legg hele hvitløksfeed og løken i bunn av en ildfast form/aluminums form. 
Legg kjøttet oppå løken og tilsett kjøttkraft, slik at kraften står bare litt opp på kjøttet.

Sett et termometer i den tykkeste kjøttbiten.
Dekk til med en alufolie så det blir helt tett.

La kjøttet ligge på grillen til termometeret viser 98 grader.
Du må nå sjekke kjøttet, bruk et grillspyd eller et termometer og stikk kjøttet, det skal være like mye motstand som å stikke i varmt smør, da er det ferdig.
Er kjøttet ikke der ennå må det få mer tid.

Når kjøttet er ferdig må det få hvile i en 30min, legg folien løst over mens du fikser tilbehøret.

Etter 30 min er det bare å rive kjøttet fra hverandre,  bruk kraften fra formen og ha over kjøttet til slutt og bland det godt inn.


Step by step:

1.  Varm opp grillen 105grader og super smoke om du har.
2. Fjern membran og sener.
3. Rub på alle sider.
4. Legg på grillen 105 grader og supersmoke om du har.
5. Spray etter 60min med kraft eller vann.
6. Etter 2-2,5timer brasser på 135 grader, på en seng av løk og hvitløk med kjøttkraft.
7. Når kjerne temp når 98 grader, sjekk for mørhet.
8. Hvil i 30 min, tilsett noe kraft og bland sammen.


Server med:

Finhakket løk blandet med hakket koriander.

Avocado salsa:
2 Modne avokadoer, 1 jalapeno, 1ss lime saft, 1ts salt, 1 god bunt fersk koriander, 1/2 Løk, 4dl melk.

Om du ikke liker spicy fjerner du frøene i jalapenoen.
Ha alt i en blender og kjør det til det har blitt en fin saus.
Smak til med salt og evt mer lime juice. Ferdig.

Server på tortillas,
min favoritt som man finner i butikken er Old El Paso sine. varm dem på Treaeger'n på 260 grader i 10 sek på hver side eller i en  tørr stekepanne 15-20 sek på hver side.

Pakk i et håndkle for å holde dem varme.


Bygg tacoen din,
kjøtt, løk og korriander, avocado salsa og topp det hele med sausene fra Wildfire og litt ost om du vil.