Middelhavskylling på gresk flatbrød

Nydelig saftig kylling, på et deilig rykende, ferskt, luftig brød toppet med tzatziki! Trenger jeg si noe mer? Dette er nydelig!

Fremgangsmåte
:
Jeg liker å bruke lårfilet av kylling, men bruk hva du vil og har.
Start med å marinere kyllingen.
Bland alle ingrediensene til marinaden. Ha kylling og marinade i en pose og bland det hele slik at all kylling er dekket i marinade.
Bør marineres i 2 timer, men minst 15min.

Når kyllingen er ferdig marinert er den klar for grilling.
Anbefaler å ha relativt høy varme i ca. 5 min på hver side. 
Målet er kjernetemperatur på ca 63 grader.
La kjøttet hvile under en løs aluminiumsfolie. Temperaturen vil stige noen få grader til. 
Bruk termometer og ikke overstek kyllingen, bruker du lårfilet tåler den mer juling en om du bruker brystfilet.


Salat

Lag en salat med friske farger. Cherrytomater og rødløk passer perfekt til denne retten.

Tzatziki
Riv agurk så du har ca. 2 dl ferdig revet agurk, klem så ut væsken fra agurken.
Tilsett resten av ingrediensene og bland alt sammen.

Gresk flatbrød
Brødet tar ca. 15 min å lage.  Dette smaker best når det er rykende ferskt, så det kan du lage mens kjøttet hviler.

Bland alle ingrediensene i en bolle, bruk hånden til å kna deigen sammen til en jevn og glatt deig.
Kjevles ut på lett melet kjøkkenbenk til ca. litt under tallerkenstørrelse.

Stekes i lett oljet stekepanne på middels høy varme ca. to minutter på hver side til fargen er riktig.

Legg salat på brødet, så kylling, topp evt. med litt tomat og rødløk før du har på tzatziki.

Ferdig enjoy!!

Marinade til ca 600gram kylling:
3 fedd hvitløk
1 ss oregano
1 ss timian

1 ss rosmarin

1 ts cayenne pepper

1 ts pepper

1 ts salt

3 ss sitronsaft fra fersk sitron 

1 ss olivenolje

1 ss rødvinseddik

Til Flatbrød pr brød:
60 gr hvetemel

75 gr gresk low fat yoghurt 

1 ts salt

1 ts bakepulver

1/2 ts hvitløkspulver

Litt finhakket persille.

Tzatziki:
1 agurk
3 hvitløksfedd finhakket eller presset
4 dl gresk low fat yoghurt
2 ss fin olivenolje 

1 ss sitronsaft
2 ss fersk mynte og/eller dill (du kan bruke tørket, bruk ca 1/2 mengde da)
1/2 ts Salt