Den enkleste og mest luksuriøse pastaen du kan lage på 15 minutter.
Dette er ikke pasta Cabonara eller Alfredo, selv om det kan minne om det.
Du trenger: (Oppskrift til 4 porsjoner)
Pasta 400 gram (100 gram pr person.)
1 pakke fløte.
240 gram scampi, helst rå men ferdig kokt går fint.
4-5 fedd Hvitløk finhakket.
50 gram parmesan, revet med microplane rivjern.
140 gram bacon
1 rød chili, finhakket (med frøene om du liker det spicy.)
Nykvernet sort pepper
Persille (Valgfri pynt).
Fremgangsmåte:
Forbered ingrediensene.
Finhakk hvitløk og chili. Riv parmesan og tørk av scampien så godt det lar seg gjøre med kjøkkenpapir. La scampien gjerne lufttørke på en rist i kjøleskapet en stund også.
Kok opp pasta vann og kok pasta som anvist på pakka til aldente.
Start med å steke bacon til det er crispy og til det har fått litt farge, sett det til siden i en skål.
La fettet fra baconet være igjen i stekepannen, å la stekepannen kjøle seg ned.
Deretter har du i finhakket hvitløk, som du freser til den dufter himmelsk og har blitt myk. Tilsett så chili og scampien å ha over godt med nykvernet pepper.
Har du rå scampi, freser du de i stekepannen til de har skiftet farge.
Når scampien er ferdig stekt tar du de ut og legger de i en egen bolle.
Bruker du ferdig kokt scampi, kan de tilsettes i sausen helt til slutt.
De trenger bare gjennomvarmes.
Tilsett fløten og la det småkoke. Rør om av og til, til den tykner litt.
Når pastaen er ferdig kokt, tar du vare på en kopp med pasta vann før du heller ut resten. I fall du må spe ut sausen litt.
Tilsett deretter scampi i fløtesausen og bland det hele med pastaen
Legg opp på dype tallerkner. Dryss bacon over og litt finhakket persille til pynt om du vil.