Biffens Rib's

Denne oppskriften har jeg kommet frem til etter å ha prøvd utallige oppskrifter til ribs.

Du trenger:
Ribs av god kvalitet med mye kjøtt på, feks St.Louis ribs

BBQ rub som du liker, feks Meatchurch, Traeger Pork & Pultry eller The Missing Link Magic Rib Rub
Eplejuice

Brunt sukker
Honning
Hotsauce (Valgfritt)
Smør


Fremgangsmåte:

Fjern membranen på baksiden av ribsa, trim vekk slintrer og evt ett ben i hver ende for og få litt jevnere ribs.
Ha godt med rub på alle sider av ribsa.
Varm grillen til 105 grader. Har du supersmoke funksjon slår du på denne nå.
Legg ribsa på grillen og press dem litt sammen så kjøttet blir litt komprimert i mellom bena. Dette gjør at du får litt tykkere kjøtt mellom hvert ben.
Ca hvert 40min sprayer du ribsa med eplejuice. Kjøttet skal være fuktig, ikke vått. Dette gjør at kjøttet ikke tørker ut og så kjøttet trekker til seg mer røyk.

Når du har en kjernetemp på ca 75grader (ca 3-4timer), er det tid for å pakke kjøttet i folie.
Legg to lag med folie på benken.
I folien har du godt med brunt sukker, honning, 2 ss smør, litt rub og litt sterk saus (f.eks tabasco) om du liker det litt spicy.
Legg kjøttet med kjøttsiden ned i dette og pakk det igjen stramt og slik at væsken ikke kan renne ut. La ene enden være åpen, her tømmer du inn 1dl eplejuice før du lukker pakka helt.
(pakk slik at du kan åpne pakken igjen for og sjekke temp.)

Øk varmen på grillen til 135grader og legg kjøttet tilbake.
(du kan om du vil la det ligge videre på 105 grader) 
La kjøttet ligge på til du har en kjernetemperatur på 90grader. 

Åpne opp pakningen og snu kjøttet, la det ligge i sausen som er i folien.
Ha på bbq saus og legg tilbake på grillen, til du har 96 grader kjernetemperatur.
Det tar ca 10-15min.

Del opp ribsa og vend dem i sausen i fra folien.

Ferdig enjoy!!


Step by step:

1. Tin i kjøleskap
2. Varm opp grillen 105grader og super smoke om du har.
3. Fjern membran og slintrer
4.Godt med favoritt rub på alle sider
5. Legg på grillen og dytt dem sammen
6. Spray hvert 40min.
7. Ved kjernetemp rundt 70 grader, pakk i folie med brunsukker, honning, rub og hotsauce.
8. Når kjerne temp når 90 grader, pakk opp og snu ribs i folien og ha på BBQsaus.
9. Ferdig når dem når 96grader.