Mangosalat med lime vinaigrette.

En frisk salat som funker til alt mulig!
Tar 10-15 minutter å lage, men smaker som noe fra himmelen!
Nydelig til alt av kjøtt, og bryter opp et tungt måltid med noe friskt.


Bland alle ingrediensene til salaten i en stor bolle. Deretter blander du dressingen for seg selv i en liten bolle. Dressingen har du over salaten like før servering, vend det hele godt sammen.
Både dressing og salat kan lages klart i god tid. Den blir bare bedre av å stå litt i kjøleskapet.


Vil du ta salaten et hakk videre, kan jeg anbefale å grille paprikaen på høy varme, til skinnet er svart.
Legg den varme paprikaen i en boks, la det ligge 10-15 min, så drar du skinnet av paprikaen før du deler den opp.

Du trenger:

Salat:
2 Mango i tynne strimler.
1 rød paprika/spisspaprika i tynne strimler. (kan grilles).

1 liten rødløk i tynne skiver.

1 buntfersk basillikum finhakket.

1 bunt fersk Koriander grovhakket.

Dressing:
Revet skall av en lime.
0,5 dl ferskpresset limejuice (ca 2lime).
2 ts sukker.
1 ts chiliflakes. (juster etter ønsker hvor spicy du tåler, kan sløyfes).

1/2 ts fint salt.
1 ss nøytral olje.

Litt nykvernet pepper.