Pork Belly Burnt Ends

Porkbelly Burnt Ends!

Skal man skeie ut, kan man like godt gjøre det skikkelig!
Dette er en kaloribombe, men det er også en smaksbombe av en annen dimmensjon!

Utbenet tynnribbe av svin, dem norske St.Louis rib'sa fungerer godt til dette formålet om man fjerner bena. 

Rub
BBQ saus
BBQ glaze Feks 
Brunsukker
Honning
Hotsauce
Eplejuice
Eplegele

Fremgangsmåte:

Finn et stykke med mye kjøtt på.
Del opp i klosser på ca 4x4 cm.

Ha på favorittrubben din på alle sider på alle bitene.
Kan anbefaler Traeger Pork & Poultry og The Missing Link, Texas BBQ Cafe til denne oppskriften


Legg dem utover på en rist med litt mellomrom.

Legg dem på grillen indirekte varme på 130 grader, la dem ligge på i 2,5-3 timer for å få godt med røyk og for å svette av seg endel av fettet.

Flytt dem så over i en aluminiumsform, dryss over godt med brunt sukker og litt honning. Til slutt har du noen spiseskjeer med smør rundt om i formen.

Dekk til aluminiumsformen med folie, sett tilbake på grillen igjen i 1,5 time. Ta dem av og sjekk om du er fornøyd med mørheten. Kjøttstykkene skal være møre, men ikke så møre at de faller fra hverandre.

Tøm væsken som er i pannen over i en annen beholder. Denne kan du bruke som bbqsaus.

Ha glaze over kjøttbitene, nok til at det dekker alle sider av kjøttet og vend dem godt i sausen.

Tilbake på grillen utildekket i 10min til glazen har blitt karamellisert.

Glaze kan du lage selv ved å blande 2 dl av din favoritt bbq saus, 0.5 dl  eplegele og 0,5 dl eplejuice og en god dæsj med din favoritt hotsauce om du liker det spicy.  Eller bruke ferdig saus, feks Traeger SweetLips.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å klikke på "Godta" samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler.

Godta